Business 4 Students

Leren ondernemen & ondernemend leren

Welkom bij Business4Students!

Business4students 2020 vindt plaats op donderdagmiddag 19 maart 2020!

Het evenement Business4Students heeft als doel om jongeren en ondernemers met elkaar te verbinden door een pitchwedstrijd, waarbij leerlingen en studenten hun ondernemende ideeën aan de coaches (ervaren ondernemers) en jury presenteren. 

Iedere deelnemer kan een coach winnen, die hun verder helpt met hun ondernemende idee. Daarnaast kiest een jury wie van de deelnemers het meest innovatieve en doordachte idee heeft en zijn idee het beste presenteert. De winnaar wint 500 euro, wat hij/ zij moet investeren in zijn/ haar ondernemende idee of bedrijf. 

De jury bestaat ieder jaar uit: Burgemeester van Gemeente Meppel, Rabobank MSS, voorzitter van een ondernemersvereniging en de winnaar van de vorige editie van Business4Students.

Studenten & ondernemers centraal

De organisatie, uitvoering en deelname van pitchers worden elk jaar weer volledig door studenten en leerlingen van de deelnemende onderwijsinstellingen uitgevoerd via het Ondernemerspunt in Meppel. Ieder jaar staat het hele event in het teken van Ondernemend leren & leren ondernemen en sluit aan de hand van dit thema een gastspreker aan.

 

De deelnemende onderwijsinstellingen zijn: Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa, Deltion College, Drenthe College, RSG Stad & Esch, Terra VMBO/MBO en CSG Dingstede.